Nyhedsbrev juni 2021
Hvad ved du om dit eget stressniveau?
det er godt at få styr på de begreber du bruger omkring stress.
Er du stresset,
presset,
eller er det bare noget du siger?
Vi kan føle os stressede uden at være det!
Vi er alle stressede ind imellem, og kortvarig stress gør os faktisk skarpe og klartænkende. Derimod gør langvarig stress os uskarpe og nedsætter vores performence. På lang sigt ændrer hjernen og cellerne sig i kroppen. Der er masser forskning i dag der understøtter denne viden.
Stress smitter ikke, men det kan tales op...... og det kan tales ned! Ved at lytte og ventilere det.
Vi bliver stressede når vi ikke lever i overenstemmelse med vores værdier og går for meget på kompromis!
Derfor er det vigtigt at få stoppet op og få bremset den nedadgående spiral.
Ubehandlet stress udløser over halvdelen af alle depressioner og angstlidelser.
Så vi skal passe godt på os selv og hinanden, problemet med stress er vi tror det er normalt. Vi har skabt en stresskultur, hvor det er svært at sige til og fra til opgaver på jobbet. Vi skal leve op til mange ydre og indre krav.
De ydre kan være krav fra familien eller krav fra jobbet, idag skal vi være på 24/7. De indre kan være ens egne forventninger og ambitioner.
Der er ikke nok timer i døgnet til at indfri alt det vi gerne vil nå. Vi skal motionere og være sunde, vi skal være gode forældre, vi skal være gode veninder, vi skal være gode på jobbet, vi skal være gode kærester og vi skal også selv uddannes og selvudvikles........ man kalder denne balance work/life balance.
Hvordan er din work/life balance..... føles den god I maven .... eller er der noget her der larmer i dig?
Balance er et nøgleord. At skabe balance hos dig i det du har indflydelse på og få prioriteret det der er vigtigt. Det der giver dig en følelse af at være styrmand i dit eget liv. Der hvor dit hjerte synger og du får energi af.
Ordet stress kommer af latin og betyder at stringere, stramme til eller snøre til. Det er sådan mange mennesker mærker stress.
Stress kan definere som en belastningstilstand, der afhænger dels af den ydre belastning og vores eget indre pres, samt vores evne til at håndtere og handle i pressede situationer.
Stress er en overlevelsesmekanisme, der beskytter dig mod udefra kommende trusler og farer. Når du er udsat for "farer" sørger kroppen for at mobilisere energi og give dig ressourcer til at komme væk fra situationen, eller bekæmpe faren. Det er den samme mekanisme som med Angst. Hjertet slår hårdere, blodtrykket stiger, og kroppen udskiller hormoner, så du kan blive klar i hjernen til at overleve den belastende situation.
Det kan vi ikke tåle i lang tid, så belaster vi hjernen og kroppen.
Men der er masser Du kan gøre for at få det bedre:-)
Og jeg står klar til at hjælpe dig.
Hvis du gerne vil vide mere, kan du finde viden hos Stressambassadøren hvor jeg også er en del af teamet som stressbehandler,
eller du kan kontakte mig på 28403322
Bevidst balance
kærlig hilsen
Heidi.