Blog

Mellemrummet

Mellemrummet, rummet imellem....

Når du trækker vejret ind og ud er der en lille pause, et lille rum imellem stedet der skifter fra indånding til udånding, og fra udånding til indånding.

Vi kan ikke styre at vi trækker vejret ind eller puster ud, prøv bare! 

Kroppen er stærkest og vinder. Her kan hjernen ikke kontrollere.

Men det vi kan kontrollere, er mellemrummet.

Mellemrummet findes også mellem mennesker i relationer.

Måske ved du ikke endnu, at du også har et valg her.

Valget om hvord…

Læs mere…

Den indre balance

Der var engang en gammel indianer, der hver aften samlede børnene om lejrens bål for at fortælle historier.


En aften fortalte han en historie om to ulve, som kæmper inde i ethvert menneske. Den ene ulv indeholder vrede, grådighed, mangel på tro på sig selv, utilstrækkelighed, angst, frygt, jalousi og mange andre svære og tunge ting. Den anden ulv indeholder glæde, næstekærlighed, tillid, ydmyghed, respekt, selvværd, åbenhed og mange andre gode ting. 


Nogle gange er der ro og ingen kamp, se…

Læs mere…

En lille historie om Hjernen

Hjerneterapi

En lille historie.

 

Der var engang en tænkehjerne som var så prægtig og dygtig, at alle andre hjerner så op til ham og gerne ville være ligesom ham.

Han talte, og sagde alle de rigtige ting, og var lærd inde på de store universiteter langt borte

Hjernen vidste godt selv, han var dygtig, og han elskede at høste anderkendelse for det, fra de andre hjerner. Han følte sig vigtig.

Han kunne udregne og planlægge og strukturere og forudse alt hvad der ville ske, så han var uovervind…

Læs mere…

Konflikttrappen fra bogen "Mens tid er"

KONFLIKTTRAPPEN


En model til at vise hvad der sker, hvis du ikke griber ind, eller stopper konflikten. Det kan løbe helt af sporet og eksplodere, komme ud af kontrol.

Det er til inspiration, til at se lidt indad og reflektere lidt over hvad du selv gør, når du møder konflikter. Tænk lidt over, hvad du selv bidrager med.

Det er altid lettere, at se hvad andre gør galt. Måske er der et sted, hvor du kan se, du kan gøre tingene anderledes, og få en bedre dialog.


TRIN 1. Det kan handle om en…

Læs mere…

Meditation hvor du kan øve dig i kontakten til din krop, hjerte og hjerne, og skabe mere indre ro.

Det er vigtigt at skabe en dagspraksis, hvor du øver dig i kontakten til dig selv. Jo dybere kontakt du har med dig selv, jo dybere kontakt er du i stand til, at have med andre.

Denne meditation er en øvelse i, at skabe kontakt til kroppen. mærke hvordan du har det, og med visualisering skabe en stærk jordforbindelse og god kontakt til dit hjerte. så du opnår mere indre ro og balance.

Lige nu er det vigtigt, at holde en god balance i os selv. Så er du opmærksom på, hvad du giver din opmærksomh…

Læs mere…

Positive og negative bål, lånt fra Jette Hartimmer

En lille øvelse at have med i hverdagen.

Forestil dig, at der igennem din dag, er to bål ved din side.

Det er et positivt og et negativt bål.

Hver morgen får du udleveret en pose brænde, og dagen igennem, kan du enten vælge, at lægge dit brænde på det positive bål eller på det negative bål.

Det vil sige, at i løbet af en dag, er der en masse valg, handlinger og beslutninger, du skal træffe. Der er mennesker du omgås, hvor du bruger din tid, hvor du lægger dit fokus, hvor du har din opmærksom…

Læs mere…

Aktiver Vagusnerven med åndedrættet

Åndedrætsteknik til at aktivere vagusnerven

 

Vi kan påvirke vores almene fysiske og psykiske tilstand ved at stimulere åndedrættet. Blot ved at trække vejret lidt dybere, end vi er vant til i det daglige, aktiverer vi nemlig vagusnerven.

 

Tag tre dybe vejrtrækninger, hvor du lader luften komme godt ned i kroppen.

Hold vejret et øjeblik, hvorefter du puster langsomt ud- gerne med lyd på.

Denne simple vejrtrækningsøvelse vil udspile dine lunger, brystkasse, og mave. Vagusnerven stimuleres …

Læs mere…

Frygt

"Evolution is driven and directed by the physical survival of the species, not by the happiness of individuals." Louis Cozolino


Vores hjerner er designet til at være vagtsomme og frygtsomme. Vi er født til, at være opmærksomme på vores omgivelser for at sikre artens overlevelse.

Vi er født med en stærk disponering til, at føle frygt. Vores alarmcenter i hjernen kaldes amygdala, og den spiller en hel central rolle i vores frygtsystem. Det er ligesom en mand der sidder på kommoden. I kommoden …

Læs mere…

Hvorfor er det så svært at lytte

Hvorfor er det så svært, at høre hvad andre siger. I mit virke som psykoterapeut er det tydeligt, at vi ikke tager os den nødvendige tid, til at høre hvad hinanden siger. Der opstår så mange konflikter medmennesker imellem, fordi vi ikke er nærværende og har tid nok til at lytte. Virkelig lytte!

Mange konflikter opstår, fordi vi føler os misforstået, ikke lyttet til, afvist og forkerte. 

Spørg dig selv, om du er villig til at høre, hvad den anden siger, eller om du brug for at holde fast i den…

Læs mere…

Den nænsomme vej er en langsom vej

Efter lang tid med angst, skete der det, at jeg oplevede der var to muligheder. Jeg var begyndt at bruge mindfulness, meditation, musik og stilhed, og langsomt åbnede der sig et mere nænsomt sted indeni mig. Jeg var ikke så bevidst om det i starten. Men jeg mærkede tydeligt at når jeg pressede på, og mente jeg skulle tage mig sammen og komme videre, steg angsten, og når jeg slap og lod mig guide fra det mere stille sted, forsvandt angsten.

Det var ligesom at have to gear, to muligheder at bevæg…

Læs mere…