Aktiver Vagusnerven med åndedrættet

Åndedrætsteknik til at aktivere vagusnerven

 

Vi kan påvirke vores almene fysiske og psykiske tilstand ved at stimulere åndedrættet. Blot ved at trække vejret lidt dybere, end vi er vant til i det daglige, aktiverer vi nemlig vagusnerven.

 

Tag tre dybe vejrtrækninger, hvor du lader luften komme godt ned i kroppen.

Hold vejret et øjeblik, hvorefter du puster langsomt ud- gerne med lyd på.

Denne simple vejrtrækningsøvelse vil udspile dine lunger, brystkasse, og mave. Vagusnerven stimuleres og sender straks besked til hjernen om, at nu er det tid til at slappe af. Din puls og blodtryk sænkes, og du vil muligvis føle dig bedre tilpas. Måske vil maven give lyd fra sig- det er helt normalt.

Vagusnerven har forbindelse til mave-tarm regionen, hvilket bevirker at fordøjelsesprocessen stimuleres og øges, når nervesystemet beroliges.

Vagusnerven går fra kraniet og ned igennem kroppen. Den er et fysisk bevis på at krop og sind hænger sammen. Den har forbindelse fra hjernestammen til hals, svælg, tunge, stemmebånd og lunger, hjerte, mave og tarm samt forskellige kirtler

Som producerer hormoner og enzymer. Denne øvelse er fra gestalt, vejen til øget awareness.


Lav denne øvelse flere gange om dagen efter behov for mere fysisk sundhed og velvære. Mange former for motion og træning påvirker også vagusnerven naturligt og positivt. Evt. Lange gåture i den friske luft.


De bedste intentioner Kh Heidi


0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!