Her kan du læse om de forskellige behandlingsformer jeg tilbyder i min klinik. Husk dette ikke erstatter alm. lægehjælp eller andre former for psykiatri hvis det er nødvendigt, men at de fint kan suplere hinanden som komplementær behandling.


FaDP logo -REG Psykoterapeut

Zen Garden-067

Stressbehandling

kaerlighed_200x200.jpg

Stressbalancemetoden 

I stressbehandlingen er udgangspunktet stressbalancemetoden, som tager udgangspunkt i den nyeste forskning omkring stress, og personlig og mental sundhed. 

Du kan både modtage 1:1 behandling hos mig, eller supplere med onlinestresskurset.

Onlinestresskurset er udviklet udfra den seneste opdaterede forskning på stressområdet, samt de erfaringer stressambassadøren har indsamlet de sidste 15 år med stressbehandling og forebyggelse.

Ordet stress kommer af latin, og betyder "at stringere" - at stramme til eller at snøre til. Det er sådan mange mennesker oplever stress. 

Stress kan defineres som en belastningstilstand, der afhænger til dels af den ydre påvirkning og belastning, samt vores egen evne til at håndtere og handle i pressede situationer. 

Stress kan ramme alle, også selvom vi ikke tror det sker for os. Langvarige belastninger giver stress, og kan være livstruende, derfor er det vigtigt at stoppe op og søge hjælp, når du eller dine nærmeste opdager det.

Kortvarig stress styrker os og gør os skarpere. Lidt stress er sundt hver dag. Den fede følelse der udløses når vi når de mål vi har sat.

Langvarig stress kan udløse et stresskollaps, hvor du går helt ned med flaget, og har svært ved at komme ud af sengen. Du er total udmattet og har mistet overblikket, og det hele virker kaotisk. Du har det mildest talt rigtigt skidt i din krop, du er svimmel, og er bange for om du kan dø af det her. Dette stressstadie kræver du taler med din læge og bliver sygemeldt og  får hjælp.

Begrebsafklaring om stress er sundt. Stress smitter ikke, men vi kan let tale stressen op i grupper. Vi smider om os med ordet stress. Så er du stresset, presset, har du travlt, eller er det bare noget du siger?

Vi kan føle os stressede uden at være det...måske er der bare mange opgaver, som trænger til lidt prioritering. Eller tag en snak med en god ven, det løsner og ventilerer og pludselig føles det hele lettere. Tal med andre om din stress, det er vigtigt. Vi har i dag en stresskultur, hvor vi tror det er normalt at være stresset, vi skal faktisk helst have gang i en masse, det er udtryk for succes. Men er det det! Og gør det os gladere og lykkeligere.

Når vi tager vores personlige lederskab hjem, kan vi fokuserer på det vi kan og vil gøre noget ved. Det vil give dig en følelse af at have friheden til at vælge til og fra, og arbejde med ansvaret for dit liv. Vi har Ansvaret for os selv, og det kan ikke lægges i andres hænder. Her er et fundament vi kan arbejde udfra, hvor vi ikke bliver stresset. Vi er tit nødt til at kigge på de mønstre vi har med os i forhold til stress. nogle har stress med fra barndommen, måske er du også født ind i en stresset familie. Så bliver det helt normalt at være i stress. Men er stadig ikke optimalt....:-)

Hvad ville det give dig at komme af med din stress?

Hvordan ville du leve dit liv hvis du ikke var stresset?

Har du erfaringer med ikke at være stresset?

Hvilke ressourcer har du til at holde dig stressfri som har virket før?

En lille sød video om stress Managing Stress

læs mere om stress hos Stressambasadøren hvor jeg også er tilknyttet som stressbehandler, de opdaterer hele tiden den nyeste viden om stress.


Stressamb secondary logo 390x80

Metasundhed

kaerlighed_200x200.jpg

Forstå din krops symptomer

Vi synes at have en tendens til at glemme vores oprindelige natur. Vores krop er selvhelbredende, hvis vi understøtter den med de bedste betingelser, og giver os selv den tid det tager, at komme igennem processen. Din celler husker og har hukommelse. Her ligger indsigter omkring dig selv, både dem vi gerne vil skjule, men også dem der længes efter at blive mødt, husket, set for at kunne blive sat fri igen, eller for at blive samlet, så du igen kan føle dig som et helt menneske.

Ubalancer opstår aldrig i en rask og sund ballanceret krop.  Vi må forstå at smerte og ubalancer er kroppens fortvivlede forsøg på, at råbe sin ejermand op, fordi vi overhører de signaler kroppen sender.

I det hektiske samfund vi lever i, i dag er det svært at lytte indad, der synes på en eller anden måde ikke, at være tid til det, og alt klares med en hurtig pille, så kan vi dæmpe symptomet eller smerten for en tid.

Det kan være, og er nødvendigt at arbejde med det akutte. Og jeg er taknemmelig for vi bor i et velfærdsland, hvor vi kan få den hjælp langt hen ad vejen. En brækket arm skal ikke mediteres væk!

 

 kaerlighed_200x200.jpg

Metasundhed er en årsagsmodel for at forstå et større helhedsbillede, af den sygdomsproces vi gennemgår.

V arbejder med en analysemodel der beskriver årsager til en sygdomsproces biologisk og videnskabeligt. De fleste årsager til sygdomme er ukendte, men her har vi en model vi kan arbejde udefra.

En sygdomsproces består af to faser, en aktiv/stres fase og en regenerationsfase. Det der er interessant er, at finde ud af hvornår dine symptomer/sygdom opstod. Var der noget der løste sig, eller blev du aktiveret og stresset. 80% af vores symptomer viser sig, når vi har lavet en praktisk løsning.

Så har du lyst til at forstå og arbejde mere konkret med dine symptomer, er meta helt sikkert noget for dig, og jeg vil glæde mig til at indvie dig i metasundhedens verden.

 

Læs mere på Heilesen&Mygind's hjemmeside

TFT og EFT / Tankefelt Terapi og Emotional Freedom Technigue

kaerlighed_200x200.jpg

Tankefelt terapi/TFT

Tankefelt terapi er en metode, der er udviklet i 1980 af den nu afdøde amerikanske psykolog Roger Callahan, og er stadig under udvikling. Det er en teknik, der kan bruges til, at forløse alle former for ubehag hvad enten det er følelsesmæssigt eller irrationelt. Resultaterne skabes nogle gange hurtigt og de blokerede følelser og tanker opløses.

Erfaringen viser nemlig, at nogle psykiske problemer stammer fra tanker, som ikke kan slippes.

Der fokuseres på ubehaget gennem dialog og samtidig bankes blidt på forskellige meridianbaner/ energipunkter. Det gøres enten af personen selv eller af terapeuten. Disse punkter er fordelt på hænder, overkrop og ansigt.

kaerlighed_200x200.jpg

EFT

EFT er udviklet af en af Roger Callahans elever, Gary Graig, og man banker på samme meridianpunkter som TFT kombineret og tilfører forskellige bekræftelser.

Dette er en metode, hvor du vil kunne lære at hjælpe dig selv hjemme, eller i det øjeblik hvor ubehaget opstår. Jeg brugte det til angstarbejde med mig selv og nu til andre. Du har et værktøj, du altid har med dig, og det er lige ved hånden:-) Når du arbejder med angst og eksponering, er det trygt, at vide du kan gøre noget og vide du ikke er magtesløs overfor din angst og dit ubehag.

Du kender dig selv bedst, og med disse teknikker kan du sætte dig bag roret i dit eget liv.

Vi bruger en skala fra 0-10 SUD (subjektive units of distress) til at måle dette ubehag, så du som klient selv kan følge med i, om det ændrer sig.

Alt efter problemets omfang anbefales flere behandlinger.

Du er selv med i hele processen og der er ingen bivirkninger ved denne behandlingsform.

Du er fuld påklædt under en behandling. 

 kaerlighed_200x200.jpg

Forskellige eksempler på hvad det kan afhjælpe

Forskellige former for angst eller forbier. Eks. Eksamensangst, dødsangst, livsangst, angst for edderkopper, flyskræk, højdeskræk, PTSD, traumer, depression, afhængigheder, stress, spiseforstyrrelser, vrede og meget mere 

 kaerlighed_200x200.jpg

TFT har vist sig at have positiv indflydelse på

Hovedpine, myoser i nakke og skuldre, muskelspændinger, rygsmerter, ledsmerter, allergier, søvnløshed, PMS, irritabel mave, synsforstyrrelser, astma, udslæt, følelsesløshed, tandpine og rysten.

Ring for yderligere information hvis du har spørgsmål eller kunne tænke dig en behandling.

 

Vigtigt: Tankefeltterapi er ikke en erstatning for at søge almindelig lægehjælp og psykolog.

Læs mere om de positive erfaringer klienter har gjort sig: Klient erfaringer

TBT - Transbiologisk traumeterapi

kaerlighed_200x200.jpg

 Traumer sidder i biologien

TBT transbiologisk traumeterapi er en metode hvor vi arbejder ud fra den teori, at traumet sidder i vores cellehukommelse. Vi arbejder både gennem kroppen og gennem bevidstheden, altså gennem tanker, følelser og fysiske fornemmelser. Traumer kan ligge i et system af traumestrenge langt tilbage. Nogle traumer spores tilbage til fødsel og nogle traumer kan være nedarvet fra generation til generation.

Et gammelt traume kan aktiveres ved en lyd, noget du ser, hører, mærker eller dufter. Fordi traumet er lagret i din cellehukommelse popper det op, hver gang noget minder om det, du oplevede engang. Kender du det, at en duft kan minde dig om, at træde ind i mormors entre. For et kort øjeblik oplever du situationen med mormor, måske udløser det følelsen af savn, hvis hun ikke længere er her.
De fleste situationer vi har med os, kan vi selv vælge at gå ind og ud af. Minder der popper op og forsvinder igen. Men nogle gange kan en oplevelse sidde fast.

Når vi bliver udsat for noget ubehageligt, det kan være en skilsmisse, en diagnose, tab af job eller en der råber os ind i hovedet, alt fra stort til småt,- så fryser energien i cellerne og skaber en låst spænding i kroppen eller sindet. Dette er en biologisk reaktion, som aktiverer de primitive instinkter i nervesystemet kamp, flugt eller frys. Det kan spænde fra en let følelse af uro i kroppen, til fuldkommen lammelse og i værste fald PTSD.
Indtil det er forløst, vil vi trigge på denne tilstand i kroppen, hvis noget minder os om det samme ubehag. Derfor er det vigtigt at forløse energien.

kaerlighed_200x200.jpg

Hvad er et traume

Tænk på et øjeblik hvor du har oplevet noget i dit liv, der var ubehageligt.
Du vil sikkert mærke lidt ubehag bare ved at tænke på det, det betyder energien stadig sidder i din krop i dit nervesystem.
Et traume er et frosset øjeblik hvor nervesystemet er gået i frys-tilstand, vi har ofte været lidt ude af kroppen.
Du vil derfor nogle gange opleve, at se dig selv udefra, når du tænker på noget der har været voldsomt ubehageligt, men du kan også opleve situation indefra, med et stort ubehag et sted i din krop.
Når vi skal forløse eller heale er det vigtigt at være tilstede i sin krop, det har vi forskellige teknikker til.

 kaerlighed_200x200.jpg

Hvad kan jeg arbejde med

Du kan arbejde følelsesmæssige, mentale og fysiske problemer. Alt fra små reaktioner, du undrer dig over, du altid ender ud i med din partner eller i dine relationer. Fastlåste mønstre eller adfærd du gerne vil se på, eller måske ændre på. Indre poler som speederen og bremsen i dig. Du er selv med i denne måde at arbejde på. Alt mellem himmel og jord og det imellem, her er ikke noget der er mærkeligt. Det du oplever, er virkeligt for dig.
Jeg støtter dig på din rejse i såvel dine indre som ydre landskaber.

Hvis du er blevet nysgerrig på, hvordan jeg kan hjælpe dig, og vil vide mere, er du velkommen til at kontakte mig.

PTT Tegneterapi til børn

kaerlighed_200x200.jpg

 Picture Tapping Technique/ Tegne terapi til børn

 

 

Tegne terapi kan hjælpe børn i almindelighed, eller i skole og institutioner med at komme videre. Metoden kan hjælpe i forhold til konflikter, manglende tro på egen evner, følelsen af at være udenfor, voldsomme nyheder i verden og meget mere. 

Der tegnes 1-5 tegninger af den følelse, som barnet har i den givne situation. Tegningerne beskrives derefter helt konkret uden følelsesladet beskrivelser, mens barnet tapper let på hukommelsespunkter/ akkupunkturpunkter (TFT) i ansigtet og på overkroppen. På den måde slipper følelses og det der har udløst den i underbevidstheden. Store eller mere komplekse temaer kan kræve flere gange PTT.

Barnet behøver ikke fortælle om temaet, hvis det ikke har lyst til det af forskellige årsager. 

Metoden kan bruges i grupper eller på en af gangen. 

Til slut kan barnet forsøge, at komme med forslag til hvordan det kan gøre/tænke næste gang på en lidt anden positiv måde, næste gang temaet opstår. På den måde tager barnet selv nye skridt mod en ny adfærd i situationen. Det fremmer den indre selvfølelse. 

Reiki behandling

kaerlighed_200x200.jpg

Det er meget individuelt hvordan healing føles, og er aldrig helt den samme oplevelse fra gang til gang.

Behandlingen foregår fuldt påklædt enten siddende eller liggende på en briks. Nogle mærker kulde eller varme, prikken eller snurrende fornemmelser.

Det kan også være kropslige symptomer som glæde, latter eller gråd, men der er ingen rigtig eller forkert måde det skal føles på. Måske du bare bliver dejligt afslappet, og falder i søvn.

 

Oplevelsen er helt din egen.

En hel behandling tager ca. 1 time.

Reiki er gavnlig for alle, da det virker på alle planer. Det ryder op i fysiske, følelsesmæssige og mentale ubalancer. Reiki går gennem tøj, gipsforbindinger, bælter osv.

Hvis du ønsker et permanent energiløft, anbefales 4 behandlinger på hinanden følgende dage. Det sætter gang i den indre udrensning af kroppen.

Reiki erstatter ikke lægekonsultation eller medicin, men er meget understøttende for alle former for andre behandlinger og terapiformer.

 

Reiki virker bl.a. på:

  • Energiniveau og immunforsvar.
  • Stress symptomer.
  • Indre uro.
  • Angst, depression og sorg.
  • Fastlåsthed.
  • Smerter/ blokeringer
  • Genskaber balancen mellem krop, sind og ånd.
  • Rydder op i fysiske, og følelsesmæssige og mentale ubalancer.


Vil du vide mere om Reiki

ACCESS BARS

kaerlighed_200x200.jpg

ACCESS BARS er en behandlingsform til at frigøre gamle tanker og følelser gennem let berøring af 32 punkter på hovedet.  ACCESS BARS betyder adgang gennem barrierer. Grundlæggeren hedder Gary Douglas

Der er et punkt for hvert aspekt af livet. Ved at åbne for disse punkter/ energibaner, renser man den størknede energi, og man kan opleve afspænding, og mere ro og klarhed bagefter i  krop og sind.

 

ACCESS BARS kan frigøre gamle begrænsede tanker, følelser og afhængigheder.  Vi kan føle os fastlåste og begrænsede og derfor forhindre os selv i at se klart og se virkeligheden som den er. Denne behandlingsform kan hjælpe til at løsne disse begrænsninger og hjælpe dig til at anderkende og se dig selv som et ubegrænset menneske og begynde at skabe alt det du ønsker her i livet og se muligheder i stedet for begrænsninger.

Produkter til dig

Hjælp til selvhjælp

Bestil en 1:1 behandling