Mellemrummet

Mellemrummet, rummet imellem....

Når du trækker vejret ind og ud er der en lille pause, et lille rum imellem stedet der skifter fra indånding til udånding, og fra udånding til indånding.

Vi kan ikke styre at vi trækker vejret ind eller puster ud, prøv bare! 

Kroppen er stærkest og vinder. Her kan hjernen ikke kontrollere.

Men det vi kan kontrollere, er mellemrummet.

Mellemrummet findes også mellem mennesker i relationer.

Måske ved du ikke endnu, at du også har et valg her.

Valget om hvordan du vil vælge reagere.

Det valg kræver din bevidsthed.

Så første skridt er, at skabe bevidsthed på det lille mellemrum.

Øvelse : Du kan øve dig i at trække vejret ind og ud og mærke dette mellemrum.

Visualiser dit åndedræt som bølger, indånding på vej op af bølgen, og den lille pause før bølgen går ned igen, lille pause, og bølgen går opad....igen og igen.

Du kan øve dig i små øjeblikke hver dag, så du bliver bedre til at skabe opmærksomhed på dette mellemrum. Herfra kan vi om sætte denne pause, mellemrummet til dine relationer.

Når der er en, der siger noget til dig, så træk vejret, tillad dig at trække vejret 1-3 gange før du svarer. Alt efter hvad der giver mening. Der må gerne være pauser, vi har en svar parat kultur.. det vælger vi også.

Du kan evt. starte med at øve dig når du får en sms. Måske har du lyst til at skrive med det samme fordi du blev vred eller irriteret over beskeden. Men prøv et øjeblik at åbne mellemrummet med vejrtrækningen. 

Skab kontakt til dig selv, mærk fødderne i jorden. Det er her du kan øge opmærksomhed på dit eget personlige lederskab. Hvad vil du svare nu, vil du kæmpe eller forstå.

Der er ikke kamp, der hvor vi vælge ikke at kæmpe.

Måske kommer din reaktion et dybere sted fra. 

Det personlige lederskab handler meget om at tage ansvar for sig selv, egne reaktioner, følelser, mønstre og adfærd. Vi kan ikke styre andre. De skal tage ansvar for dem selv.

I mellemrummet får vi mulighed for at vælge vores egen reaktion, og det giver en følelse af frihed og du får mulighed for at putte dig selv ind i ligningen med bedre kontakt til hvad der er på spil i dig.

Her får du pause knappen, brug den ansvarligt :-) 

Stressambassadør - Personligt lederskab

Har du brug for hjælp er du velkommen hos bevidst balance 

Dyb vejrtrækning fra Heidi0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!