Fantasi tanker

Alle mennesker får fantasitanker af og til, det er ganske normalt. 

Det der er vigtigt er, at stoppe op og få afstemt med virkeligheden, så vi får sat dem i samspil med virkeligheden.

En fantasitanke er når vi eks. tænker noget om andre, og tror på det er sandheden, uden at have spurgt dem. Jeg tror alle kender det, at vi tror vi ved hvad andre tænker om os. Men hvordan kan du vide det, hvis du ikke spørger. Spørg dig selv, om du virkelig kan vide at det er sandt.

Vi tænker mange tanker om ting vi ikke ved noget om, eller udtaler os på andres vegne. Det er gæt hvis du ikke har spurgt dem. Det kan sagtens være der er sandhed i det, men det er altid godt at spørge!

Hvis dine tanker er meget negative og kritiske, kan det være, selvom du afstemmer med den anden, at du stadig ikke tror du det, og forsætter din egen sandhed. Det kan stamme fra manglende tillid til verden eller dig selv. Der findes mange sandheder. Ligeså mange mennesker der findes. lige så mange sandheder findes der.

Når angsten viser sit væsen er det også med fantasitanker i form af katastrofetanker, som er negative tanker om hvad der kan ske.

Tanker kan føles stærke og sande. Jeg kan huske jeg blev bange for styrken i mine tanker, det jeg tænkte skete.. troede jeg. De kunne i hvert fald starte et angstanfald. Jeg måtte afprøve mine tanker ved at kigge på en grøn busk, og tænke på, hvis den var sort. Den ændrede selvfølgelig ikke farve. Og det viste mig at det kunne hjælpe på angsten, når jeg afstemte med virkeligheden. Kroppen skal aflære det er farligt, når du først er i angsten spiral.

Hvad handler dine fantasitanker om?

Er det virkeligt for dig eller er de løbet løbsk?

Stop op og lyt til dine tanker, følg dem til bunds ved evt at skrive dem ned. Du vil opleve noget af det, er noget sludder. 

Vi tænker 80.000 tanker om dagen, 75% af dem er gentagelsestanker, negative, automattanker. Der sker intet ved at slippe sine tanker. Jeg lover at de kommer igen, hvis det er vigtigt.

Katastrofetanker og tvangstanker er stærke tanker med masser af energi, måske bliver du bange for dem og de bliver selvforstærkende. Fordi når vi undertrykker stærke tanker, får de magt over os. Det der er forbudt har det med at styre os.

Tankefeltterapi kan afhjælpe ubehagelige tanker.

Ved du hvad dine varme kognition er? Hvilken tanke kan sætte alarmberedskabet igang i din krop?

Når du begynder at genkende dine fantasitanker, kan du putte dem i fantasiskuffer. Ahhh den kender jeg, den har været her før, den hører til skuffe 4, og med tiden bliver de mindre farlige, og du kan finde ud af om de er sande og skal styre dig, eller om du trygt kan begynde at slippe din historiefortælling og vælge en bedre til, - tanker der støtter dig. 

Hør økømeditation fra Lars Mygind.  En meditation der handler om at slippe tanker.

Fantasitanker du ikke kan slippe, kan stamme fra gamle mønstre, stærke overbevisninger, mobning, traumer eller ubehagelige oplevelser. Dem kan du have brug for at tale med nogen om.

kh Heidi

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!